Od czasu wprowadzenia eksperymentalnych szczepionek Covid-19 odnotowano wzrost liczby różnych chorób układu krążenia u osób w każdym wieku. W związku z tym media korporacyjne w dużej mierze nie zwróciły uwagi na ten wzrost, zamiast tego publikując niezwykłą liczbę artykułów ostrzegających przed prozaicznymi czynnościami powodującymi ryzyko zawału serca lub udaru mózgu.

Światowa Rada Zdrowia (WCH) wezwała do natychmiastowego zap rzestania promowania i stosowania zastrzyków Covid-19 z wielu powodów, z których jednym jest bardzo realne ryzyko wystąpienia problemów sercowo-naczyniowych. WCH wydała wcześniej oświadczenie dotyczące ryzyka zapalenia mięśnia sercowego po wstrzyknięciu u dzieci.

Media korporacyjne jako całość nie informowały o realiach tych eksperymentalnych zastrzyków, w tym o ryzyku i realnych konsekwencjach. Na przykład dane z amerykańskiego systemu zgłaszania niepożądanych zdarzeń poszczepiennych (VAERS) z okresu od grudnia 2020 r. do stycznia 2022 r. wskazują, że 578 przypadków zapalenia mięśnia sercowego i osierdzia u dzieci w wieku od 12 do 17 lat, przypisywanych wstrzyknięciom firmy Pfizer; oraz najnowsze badanie opublikowane w Journal of American Medical Association (JAMA), ujawnia zwiększone ryzyko zapalenia mięśnia sercowego po wstrzyknięciach Covid-19 opartych na mRNA.

Zamiast informować o tych danych i indywidualnych doświadczeniach, tak jak to miało miejsce w przypadku osób, które zachorowały na Covid-19, media korporacyjne zamiast tego rozsiewają artykuły ostrzegające, że wszystko poza zastrzykami Covid-19 może powodować problemy z sercem. Niektóre z ostatnio opisanych pozornych przyczyn problemów z sercem to:

Chociaż nie wszystkie z tych zagrożeń są związane z najnowszymi badaniami, media decydują się informować o nich już teraz. Nieodpowiedzialne jest informowanie o prozaicznych czynnościach, które nie są nowe, oraz o związanym z nimi ryzyku dla zdrowia jednostki, podczas gdy wydaje się, że celowo ignoruje się ryzyko związane z zastrzykami Covid-19, które stały się zmienne dopiero w ciągu ostatnich dwóch lat.

Oprócz tego, co wydaje się być całkowitą odmową informowania o ryzyku, niektóre serwisy informacyjne posuwają się do twierdzenia, że nie ma żadnego ryzyka lub że ryzyko ewentualnego zarażenia się wirusem SARS-CoV-2, który przekształca się w Covid-19 w stopniu zagrażającym zdrowiu sercowo-naczyniowemu, jest o wiele gorsze niż podwijanie rękawa jeden, dwa, trzy, a nawet więcej razy w celu wykonania zastrzyku.

Należy również zauważyć, że w Internecie krążą zrzuty ekranowe fałszywych nagłówków łączących codzienne czynności z ryzykiem chorób układu krążenia. Należą do nich między innymi twierdzenia, że puchate poduszki, oddychanie zbyt wiele razy dziennie, trzepanie kołdrą i używanie zabawek seksualnych zwiększa ryzyko zawału serca i udaru mózgu. Zrzuty ekranu z wiadomości sprzed pandemii są również udostępniane tak, jakby zostały opublikowane niedawno.

Similar Posts